הדולר ממשיך לצנוח! כמה רחוק הוא יכול להגיע? אז למעשה הוא יכול להגיע נמוך מאוד כל עוד הוא יורד. סוחרים שמתמקדים בזיהוי המגמה הבאה ימשיכו להרוויח כסף מההחלקה הזאת.
בתור סוחר לטווח ארוך שמתמקד במסחר במגמה הבאה, אני רק באמת מעוניין במה שהמחיר עושה, לא מה שהוא אולי יעשה!. בכל זאת אני חושב שזה מאוד חשוב להבין למה המחיר זז למעלה או למטה או לצדדים. המידע הזה עוזר לי לזהות גבהים ותחתיות, פשוט ע"י קריאה.
הבוקר הזה, שתי העסקאות הפתוחות שלנו עלו ל 1,421 פיפס ברווח ולא הגענו לשם ע"י הרמת מציאות השוק, הגענו לשם בגלל שאנחנו מערבבים יסודות כלכלה במערכת המסחר שלנו.
כאשר מחירי הריבית קרובים לאפס, ומידע כל התפתחות העבודה עדיין לא משתפרת, הפדרלים יכולים לנטות לסיבוב שני של הפחתת כמויות, דבר שבטווח הארוך יכול לעזור לדולר. אבל בטווח הקצר יפחית את היחס הקרוב בין ערך הדולר למטבעות אחרים, אנרגיה, מינרלים, ונכסים אחרים.
מה הכוונה הפחתת כמויות? זה יכול להשמע כמו מערכת קסמים אבל זה בעצם נורא פשוט, למעשה בנקים מרכזיים, כאלו כמו הפדרל רזירב (הבנק הפדרלי) שמשתמש בהפחתה כמותית כדי לעורר כלכלה בעייתית כאשר דרכים מסורתיות נכשלו בפתרון הדבר. דרכים מסורתיות שכוללות הפחתת ריביות שונות. בעקרון כאשר בנק מרכזי יוזם הפחתה כמותית הם פשוט מדפיסים כסף, זה נכון! הם פשוט יוצרים כסף שלא היה קיים לפני (אתם תוהים איזה מגניב זה יכל להיות?) ומשתמשים בו בכדי לקנות נכסים מרובים כמו איגרות חוב ממשלתיות, אגרות חוב של חברות, בטחונות של משכנתאות וכולי. וכאשר הם קונים את הנכסים האלה, הם מפקידים את הכסף החדש שנוצר לבנקים שמהם הם קנו את הנכסים. הבנקים בתמורה מקבלים את כל הכסף החדש והפנוי הזה ליתרתם והם משתמשים בו בכדי לייצר הלוואות נוספות. התקווה היא שההלוואות האלה יתנו כסף לחברות כדי שייצרו עבודה. ולאנשים פרטיים שיקנו מוצרים חדשים ושרותים חדשים מאותם חברות. מאז תהליך ההפחתה הכמותית מעלה את האספקה של הדולר מבלי לשנות את הביקוש, זה גם מוריד מהערך שלו.
דולר מתחלש מגביר את המחיר של קניית ייבוא ותוך כדי מוריד את המחיר של הייצוא. דבר זה נהפך להיות פחות ריווחי בשביל עסק שמייצא דבר שאמור לגרום להאצת העבודות בארה"ב.
כל זה נשמע מצויין, אך יש גם סיכונים משותפים לתהליך ההפחתה הכמותית.
1.דבר ראשון ייצור יותר כסף מבלי קבלת גיבוי מנכסים או תפוקה חדשה מפחיתה את הערך של הדולר ויכולה לגרום להייפר-אינפלציה. תתארו לעצמכם שאתם מוציאים 15 דולר בארה"ב על גלון דלק או שאתם קונים שם לחם ב10 דולר. (בתרגום לשקל המחיר אסטרונומי) הבנתם את הנקודה שלי אם הבנקים יוציאו יותר מידי דולרים הערך שלהם יצנח.
2. דבר שני לדעתי, זה פשוט לא יעבוד. הבנקים פשוט יאשרו לכסף החדש הזה לשבת אצלהם ולא ייצרו הלוואות חדשות. בזמנים כמו של היום כשהמחירים רק עולים הבנקים פשוט יקחו את הכסף ויידגרו עליו.
מה כל זה אומר לנו סוחרי המגמה הבאה???.. ואיך זה משפיע על איתותי המסחר הנשלחים??
זה אומר שאנחנו ממשיכים למכור את הדולר! אנחנו לא יכולים להדאיג את עצמנו באם או לא ההסכמים הכספיים יעבדו. אנחנו יכולים להרוויח מלמכור את הדולר עד שההפחתה הכמותית תתחיל לעבוד ואז נלך על קנייה לטווח ארוך. זה באמת כזה פשוט, בכל מקרה סוחרים שעוקבים אחרי אסטרטגיית זיהוי המגמה הבאה ירוויחו!!
אני מזמין אותכם ללמוד אודות העלמת הסיכון ויצירת רווח קבוע ויציב במסחר במט"ח. www.extramoney.co.il הכנסה נוספת איתותי מטח שירות איתותים מסחר במטבע חוץ איתותי מסחר הכנסה צדדית ניהול תיקי השקעות השלמת הכנסה כסף באינטרנט השקעות מט"ח